Kiállítás a Szigeten! (2014.aug.11-18.)

Láttam olyan dolgokat, amiket Ti el sem hinnétek. Lángoló csatahajókat az Orion peremén. Gyilkos sugarakat az éjben. Mindezek a pillanatok elvesznek az időben, mint könnyek az esőben.

Mi az az 'Alternative Budapest'?

2014.07.31. 14:09 budapestalternative

2014. augusztus 11-18. 
Kiállítás a Sziget Fesztiválon: 'Alternative Budapest' exhibition by KoPé

A Sziget Fesztivál ArtZone helyszínén (a Magic Mirrorral szemben) lesz megtekinthető Kovács 'KoPé' Péter 'Alternative Budapest' címet viselő tárlata, amely a blockbuster feelinget vegyíti a pesti életérzéssel. 


Mi az 'Alternative Budapest'? A képeken jellegzetes budapesti helyszínek láthatóak a popkultúra (néha a blockbuster-filmek) emblematikus elemeivel megspékelve. Itt egy Tyrannosaurus kel át a Szabadság hídon, ott egy gigantikus Super Mario zúzza a Duna parti házak tetején, a Gellért téren medúzák repkednek, vagy az egyik ismertebb képén a The Beatles sétál a Keletinél.

Sokan sokféleképpen próbálták értelmezni e képeket: a popkultúra hazai térnyerésének szimbólumai, a fantázia varázsának meglibbentése, vagy csak öncélú szórakozás? Az alkotó mindeközben titokzatosan mosolyog. Talán nincs is válasz, talán nincs is rá szükség.KoPé kollekciója a világháló meghódítása után a fizikai valóságban is offenzívára indult 2013 novemberében. Előbb egy kisebb galériában (Abszolút Galéria), majd a WestEnd Office Centerben, júniusban pedig a Courtyard by Marriott Hotelben is kiállításra kerültek az 'Alternative Budapest' materializált verziói. „Hogy mi ez a műfaj, azt nem tudnám megmondani. Ezeknek a műveknek egy része abszolút gyorsan reagál a körülöttünk zajló eseményekre. Ha úgy tetszik, olyan művek, amelyek kommentálják a tegnapot...” – mondta Réz András esztéta a Marriot-beli kiállítás megnyitóján.

Ha kint leszel a Szigeten, akkor ott megnézheted élőben a képsorozat néhény újabb darabját az ArtZone-ban (a Magic Mirrorral szemben). Ha érdekel, hogyan nézne ki Budapest, ahogy még nem láttad, akkor kerekedj fel és szakíts rá egy kis időt két koncert között, 2014. augusztus 11-18. között a Sziget fesztiválon.

ESEMÉNY: 
http://www.facebook.com/events/1500825020135451

Kapcsolódó linkek:
http://www.budapestalternative.com/
http://instagram.com/kope0001
http://budapestalternative.tumblr.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://budapestalternative.blog.hu/api/trackback/id/tr646562263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.